Gouden striae en in katzwijm over je flubberbuik

Ik sprak laatst met een vriendin over ons lichaam na onze zwangerschappen. Hoe alles anders voelt. Hoe het er anders uitziet. Dat we trots zijn op ons lichaam. Er zelfs van houden. Maar het niet per se mooier zijn gaan vinden. En hoe het soms lijkt alsof dat er niet mag zijn. Dat je het gewoon niet mooi vindt. Dat je alles mooi moet vinden. Omarm je striae, je flubberbuik en hangtieten! Hul ze in goud. Want het is prachtig. Maar. Moet dat nou echt?

Het hoort er allemaal bij

Haar dat uitvalt. Broze nagels. Striae. Een buik die alle kanten op flubbert. Wallen tot aan je knieën. En borsten die een compleet eigen leven lijken te leiden. Het hoort er allemaal bij, zeggen ze.
 
Sommige vrouwen laten hun striae goud verven en maken er foto’s van. Dat hangen ze dan boven hun bed. Om zichzelf eraan te herinneren hoe trots ze zijn op hun lichaam. En hoe mooi die strepen wel niet zijn. Dat vind ik mooi. Echt waar.
 

#bodypositivity enzo

Ik ben trouwens ook hartstikke en helemaal voor body positivity. Begrijp me niet verkeerd. Maar weetje wat ik lastig vind? Dat als ik iets gewoon even niet mooi vind aan mezelf ik dat dan mooi moet vinden. Want #bodypositivity enzo.
 
Ik mis mijn oude lijf gewoon wel eens. Ik heb 25 kilo lang gevochten voor dat lichaam. Dat mijn oude lichaam er niet meer is – of gewoon verstopt zit onder wat vet, strepen en pluishaar – vind ik gewoon best wel eens lastig. Dat ik me krakkemikkig voel en weer moet vechten om mijn lijft sterk te maken, dat is gewoon best een dingetje voor zo’n ‘rasechte atleet’ als ikzelf.
 

Kunnen we gewoon ruimte maken om het even niet zo leuk te vinden?

Kunnen we gewoon ruimte maken om te voelen dat je iets mist? Dat er iets is verandert. En dat je misschien niet zo blij bent met die verandering. Ondanks de intense kracht die er schuilt onder al die strepen, rolletjes en wapperende lichaamsdelen.
 
Ik vind mezelf totaal niet zielig trouwens. Want dit hoort er ook gewoon bij. En ik houd van mijn kids. Ik ben ontzettend dankbaar. Maar mijn lichaam? Nee. Ik vind niet alles even mooi meer. En dat is ook oké. Vind ik dan.
 

Ik koop gewoon een high-waist bikini goed?

Enne. Voordat je denkt dat ik in een soort zwart gat zit wat mijn lichaam betreft. Ik ben megatrots op mijn lijf hè? Op waar het toe in staat is. Weergaloos vind ik het. En geloof het of niet. Ik vind mezelf een mooie vrouw. Dat over mezelf zeggen heeft trouwens ook wat voeten in de aarde gehad. Afijn. Dat is een heel ander verhaal. Maar dat flubberbuikje en die striae? Nee. Dat vind ik gewoon niet mooi. En ik ga die strepen niet in goud hullen om me daar anders over te voelen. No way. Ik koop een mooie high-waist bikini zodat ze wat minder opvallen. Daar voel ik me fijn bij. Ok. Amy out.

Yes! Ik wil meer weten over de workshop

Bedankt!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.